Visszaüzent Szijjártónak az amerikai nagykövet: Európa határainak átrajzolása nem csupán „magyarországi belpolitikai fejlemény”

diplomácia
2023 február 02., 16:35

„Minden tisztelettel, de Oroszország azon kísérletét, hogy egyoldalúan átrajzolja Európa határait, nem tartjuk csupán »magyarországi belpolitikai fejleménynek«” – írta Twitterén David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A diplomata Szijjártó Péter szavaira reagált, amelyet Kovács Zoltán osztott meg a közösségi oldalon.

link Forrás

Ahogy írtuk, Szíjjártó Péter egy csütörtöki sajtótájékoztatón ezt mondta: „Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen,teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá”. Mindezt azután, hogy Pressman a Politicóban azt állította, a magyar kormány a Putyin által támogatott politikát erőlteti.

(Borítóképen David Pressman - Kovács Tamás/MTI/MTVA)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.