Kizárta a Mi Hazánk a pártból az érdi politikust, aki nem szállította ki a webshopjából rendelt termékeket

belföld
2023 február 03., 14:07
comments 5

Legalább hetven embert verhetett át ifjabb Csott Károly, a Mi Hazánk Mozgalom érdi politikusa, írja az Alfahír. A grillezéshez szükséges eszközöket forgalmazó GrillAngyal nevű webshop az idősebb Csott Károly nevén van, de a vállalkozást a Mi Hazánk politikusa vezethette. A rendeléseket a cég felvette, de a termékeket nem küldte el, a befizetett összeget megtartotta. A károsultak ugyan feljelentették a céget, de az a mai napig vesz fel még rendeléseket.

A Mi Hazánk kizárta a pártból a politikust. „Károsultak keresték meg pártunkat amiatt, hogy Csott Károly magánvállalkozása nem teljesítette a kötelezettségeit. A Mi Hazánk elnöksége azonnal vizsgálatot indított, amely során Csott Károly azzal védekezett, hogy a beszállítója szerződést bontott vele. Mivel a felszólításunk ellenére sem rendezte rövid időn belül tartozásait, egy néhány napos etikai vizsgálat után azonnali hatállyal kizártuk a Mi Hazánkból” – válaszolta a lapnak a párt.

Csott a Pest megye 1-es számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választásokon, de a párt állatvédelmi kabinetjének elnökeként is dolgozott. Csott volt az egyik, aki tavaly novemberben nyilvánosan kiállt a zsidó és muszlim rituális állatvágások ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.