Pásztorok támadtak civilekre Dél-Szudánban, huszonhét ember meghalt

külföld
2023 február 03., 10:18
comments 10

Huszonhét ember, köztük több gyerek és egy terhes nő is meghalt pénteken Dél-Szudánban, miután pásztorok civilekre támadtak az ország déli részén fekvő Kajo Kejinél, nem sokkal Ferenc pápa látogatása előtt.

A pásztorok saját állításuk szerint bosszúgyilkosságot követtek el: korábban környékbeli lázadók támadtak rájuk, és megölték hat társukat.

photo_camera Fotó: ERIC LAFFORGUE/Hans Lucas via AFP

A katolikus egyházfő Justin Welby canterburyi érsekkel érkezik ma a kelet-afrikai országba, ami a világ legfiatalabb állama, 2011-ben kiáltották ki a függetlenségét. 2018-ig polgárháború zajlott itt, de a hatalommegosztás elvét rögzítő békeszerződés megkötése óta is rendszeresek az összecsapások a nomád állattartók és a városlakók, valamint az egymással szemben álló törzsek között.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.