Bahmutban elfogott mesterlövészeket is szabadon engedtek a szombati fogolycserén

háború
2023 február 04., 15:55
comments 1

Orosz-ukrán fogolycsere történt szombaton, írja az Euronews. Előbb a moszkvai védelmi minisztérium közölt felvételt arról, hogy 63 Ukrajnában fogságba esett katonájuk tér vissza haza. A szűkszavú közlemény szerint a csere megvalósulásában az Egyesült Arab Emírségek közvetített, a kiszabadult katonák közt „különleges kategóriájú” foglyok is vannak. Igaz, azt nem részletezik, hogy mit jelent.

Kiszabadult ukrán katonák
photo_camera Kiszabadult ukrán katonák Fotó: -/AFP

Eközben Andrij Jermak, az ukrán elnök legfőbb tanácsadója arról számolt be, hogy 116 ukrán katona szabadult ki. A hazatérő hadifoglyok közt vannak, akik Mariupolt védték, herszoni gerillaharcosok és mesterlövések, akiket a Bahmutért folyó harcokban kaptak el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.