Egyszerre több száz diák betegedett meg két kecskeméti iskolában

belföld
2023 február 04., 11:46

Hétfő óta közel 500 gyerek betegedett meg Kecskeméten, az Arany János és a Lánchíd Utcai Általános Iskolában. A Kecskeméti Tankerületi Központ a hiros.hu-nak megerősítette, hogy sok a megbetegedés, de számot nem közöltek. Az ügyet vizsgálja a Kecskeméti Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal azt közölte a lappal: „A hivatal a jelzések napján megkezdte a járványügyi kivizsgálást, mely során a szakmai szempontok szerint kiválasztott beteg gyermekek szüleivel, az intézményekben alkalmazottként dolgozó beteg személyekkel történt kapcsolatfelvétel, ezen kívül légúti minták és székletminták levétele történt.” Felső légúti megbetegedés és bélrendszeri jellegű fertőzés is valószínűsíthető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.