Elkapták a férfit, aki a dallasi állatkertből lopkodott állatokat

ÁLLAT
2023 február 04., 10:25
comments 2

A dallasi rendőrség csütörtökön letartóztatott egy 24 éves férfit, aki ellopott két császárbajszú tamarint a dallasi állatkertből. Kiderült, hogy ez a férfi állhat több furcsa ügy mögött is, melyek az elmúlt hónapban történtek a Dallas Zooban.

Tamarinok a Schönbrunni állatkertben
photo_camera Tamarinok a Schönbrunni állatkertben Fotó: Daniel Zupanc

A Damion Irvin nevű férfit az állatkerttől nem messze lévő Dallas Aquariumban kapták el, miután ott egy gondozótól az egyik állatról érdeklődött. A gondozó felismerte a férfit a körözési felhívásból, és értesítette a hatóságokat. Irvin épp az akvárium hálós kifutóit szemlélte, amikor letartóztatták. A rendőrség szerint ott is bűncselekményre készült. Hat rendbeli állatkínzással vádolják és előzetesbe került.

A két tamarin majmocska, Bella és Finn január 30-án tűnt el a ketrecéből, őket másnap a város szélén, egy elhagyatott ház gardróbszekrényében találták meg sértetlenül. De nem mindegyik állat járt ilyen jól.

Az első furcsa eset január 13-án történt, aznap egy ködfoltos párduc tűnt el több órára, mielőtt megtalálták a közelben. A kifutó rácsain a rendőrség egy gyanús szakadást talált. Hasonló, szándékos vágást találtak a langur majmok ketrecén is, de azok nem szöktek el. Egy héttel később egy keselyű különös körülmények között pusztult el, a halála biztosan nem természetes okból következett be.

A rendőrség egyelőre semmit sem közölt arról, mi lehetett a férfi indítéka. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.