Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, kora délutánig már több mint 2300 beavatkozásra volt szükség a nagy szél miatt

baleset
2023 február 04., 13:20

Reggel óta meg sem állnak a tűzoltók, kora délutánig több mint 2300 tűzoltói beavatkozásra volt szükség a nagy szél miatt, elsősorban a Dunántúlon, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tájékoztatás szerint a legtöbb riasztás Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala megyékből érkeznek, többségben letört faágak és kidőlt fák miatt kérnek segítséget, de több épület tetejét is megbontotta a szél.

Budapest második kerületében és Sopronban is egy templom tetejét rongálta meg. A Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon egy könnyűszerkezetes garázst kapott fel a szél. A Nógrád megyei Dejtáron egy közlekedő autóra zuhant fa, a jármű egyik utasa megsérült.

A szél miatt kidőlt fák több helyen is elektromos vezetékekre zuhantak, jelenleg országszerte több mint százezer fogyasztónál nincs áram. A Katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy

a Dunántúl nagy részén továbbra is a legmagasabb, piros riasztás van érvényben az erős szél miatt. Aki teheti, maradjon otthon a riasztással érintett területen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.