Több síelőt is elsodortak a nyugat-ausztriai hegyekben lezúduló lavinák

külföld
2023 február 04., 18:00
comments 4

Több síelő is életét vesztette Nyugat-Ausztriában, ahol a hatóságok magas fokú lavinaveszélyre figyelmeztettek. Az MTI beszámolója szerint szombaton a tiroli Zillertalban egy fiatal síelő holttestére bukkantak a hótömeg alatt, a Kronen Zeitung úgy tudja, hogy az áldozat egy 17 éves fiú. A nap folyamán Vorarlberg is találtak egy holttestet. Kleinwalsertalban péntek este óta keresnek két embert, de a rossz időjárási körülmények miatt fel kellett függeszteni a kutatást. Pénteken egy harminckét éves kínai síelő vesztette életét lavinában a tiroli Ötz-völgyben, egy fiatal fiút pedig egy lavina sodort el Kitzbühel térségében, ő súlyos sérüléseket szenvedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.