Kirúgta titkárát a japán miniszterelnök, mert azt mondta, „nem akar úgy élni, hogy meleg párokat kelljen néznie"

lmbtq
2023 február 05., 07:45

Melegellenes kijelentései miatt kirúgta titkárát a japán miniszterelnök, Fumio Kishida: Masayoshi Arai októberben csatlakozott Kishida stábjához, mint gazdasági és kereskedelmi tisztviselő. A napokban látott napvilágot egy kijelentése, miszerint „nem akar úgy élni, hogy LMBTQ+ párokat kelljen néznie" és „az emberek elmenekülnének Japánból", ha engedélyeznék az azonos neműek házasságát.

A miniszterelnök szerint Arai kijelentései felháborítóak és összeegyeztethetetlenek a kormányzat irányelveivel. A nyilatkozat azután hangzott el, hogy Kishida a parlamentben kijelentette,

az azonos neműek házasságát alaposan meg kell fontolni,mert az hatással lehet a család egységére. Japán májusban fogadja majd a G7 országok vezetőit, a szövetség többi tagja engedélyezi az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát vagy házasságát. Kishida támogatottsága a felére, mintegy harminc százalékosra csökkent tavaly óta néhány friss közvéleménykutatás szerint.

(Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.