Süt a nap, de hideg van

időjárás
február 05., 09:47

A tegnapi és tegnapelőtti szélvihar után vasárnap fagyosan indult a reggel, sok helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet, Mátraszentistvánon például -11,6 fok volt. De legalább süt a nap.

Az Időkép előrejelzése szerint ez ma így is marad: sok napsütés igen, de számottevő csapadék nem várható - a nap folyamán a Dunántúlon és keleten néhol előfordulhat hószállingózás -, a csontig hatoló, fagyos szél viszont velünk marad várhatóan holnap is. A maximum hőmérséklet +2 fok lesz.

Szombat délutánra mindenhol visszavonta a korábban kiadott harmadfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt, a legerősebb széllökések meghaladták a 90 kilométer/órát, de új országos napi szélrekord is született szombaton: a bakonyi Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.