Vietnámban több mint 600 kg elefántcsontot foglaltak le

külföld
2023 február 06., 16:06

Az elmúlt hét folyamán több mint 600 kilogramm Afrikából csempészett elefántcsontot foglaltak le a hatóságok - közölte a vietnámi kormány hétfőn. Először Haiphong kikötőjében Afrikából érkező tehénszarvak közé rejtve találtak mintegy 130 kiló elefántcsontot, pár nappal később pedig egy másik kikötőben közel 500 kilónyit.

Lefoglalt elefántcsont Szingapúrban
photo_camera Lefoglalt elefántcsont Szingapúrban Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

Vietnámban tilos az elefántcsont kereskedelme, ennek ellenére továbbra is virul a vadállati részek feketepiaca. Népszerű áru még a pangolinpikkely, az orrszarvúk szarva és a tigristetem is. A vietnámi hatóságok legnagyobb fogása 2018 októberében volt, amikor több mint nyolc tonna elefántcsontot és pangolinpikkelyt koboztak el. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.