Letartóztatták az orvost, aki a rákbetegsége miatt lebukott olasz maffiafőnököt kezelte

külföld
2023 február 07., 17:30
comments 4

Az olasz Corriere della Sera értesülései szerint kedden őrizetbe vették Alfonso Tumbarellót, az orvost, aki a 30 év után elfogott szicíliai maffiafőnök, Messina Denaro gyógyulását segítette. Tumbarello intézte Denaro minden kórházi kezelését, a receptjeit is ő írta alá.

Korábban írtuk, hogy a maffiafőnök daganatos betegségben szenved, ez segítette a hatóságokat elfogásához. Matteo Messina Denarót, a szicíliai maffia rettegett főnökét január végén, harminc év bujkálás után fogták el, azóta megtalálták rejtekhelyeit is, ahol érdekes tárgyakra bukkantak.

Az olasz rendőrség adta közre ezt a fotót 2023. január 16-án Matteo Messina Denaro elfogásáról.
photo_camera Az olasz rendőrség adta közre ezt a fotót 2023. január 16-án Matteo Messina Denaro elfogásáról. Fotó: AFP

Az orvos már nyugdíjas, 70 éves, az Olaszországban működő, kimondottan a szervezett bűnözés üldözésére létrehozott egység fogta el. Mint ismert, a maffiafőnök egyik rokona, Andrea Bonafede nevét használta rejtőzködése és kórházi kezelése idején. Tumbarello az igazi Andrea Bonafede háziorvosa volt korábban.

Az orvos ellen már Messina Denaro letartóztatásának másnapján nyomozást indítottak bűnpártolás miatt. Ki is hallgatták, rendelőjét és lakását pedig átkutatták. Tumbarello korábban részt vett a helyi politikai életben is, polgármesteri címért is indult, de nagyon kevés szavazatot kapott.

Kedden letartóztatták Andrea Bonafedét is, mivel úgy sejtik, nemcsak személyazonosságát adta kölcsön Denarónak, de ő volt az is, aki segített eljuttatni a recepteket a maffiafőnökhöz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.