Őrizetbe vették a Fradi-Újpest meccs utáni tömegverekedés egyik szervezőjét

foci
2023 február 07., 10:06

A rendőrség őrizetbe vette a vasárnapi Fradi-Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt kitört tömegverekedés szervezőjét és egyik résztvevőjét - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-t .

A IX. kerületi rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit pedig őrizetbe vettek. A labdarúgó-mérkőzés előtt, 16.30 körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. Az összecsapás nyomán egy ember súlyos, többen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak.

A BRFK csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. Egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

A tájékoztatás szerint a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást.

Kiemelt videóink