Törökországban őrizetbe vettek két kiskorút, akik a földrengés áldozatain gúnyolódtak

külföld
2023 február 07., 18:11
Összedőlt épület Diyarbakirban 2023. február 7-én
photo_camera Összedőlt épület Diyarbakirban 2023. február 7-én Fotó: OMER YASIN ERGIN/Anadolu Agency via AFP

Isztambulban letartóztattak két kiskorút, akik a földrengés áldozatain gúnyolódtak egy videón, és ezt megosztották online - írja a Hürriyet alapján kedd este a hvg.hu.

A két fiatal, Y.S és M.B., a romok közt járkálva és azokra mutogatva kiabálták, hogy „jövünk értetetek, segítünk”, közben hangosan nevettek, ezt telefonjaik kamerájával rögzítették, végül a felvételt feltöltötték egy Discord-csoportba.

A cikkből nem derül ki, hogy a felvételek pontosan hol készültek.

A videó gyorsan felkeltette a hatóságok figyelmét, a török rendőrség gyorsan lecsapott a fiatalokra és őrizetbe vették őket. Két okostelefont és egy számítógépet is lefoglaltak.

Törökországban és Szíriában már több mint 5000 halottja van a hétfői földrengéseknek, de ez a szám várhatóan még növekedni fog. (HVG via Hürriyet)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.