Valami óriásit robbant Heves megyében

vidék
2023 február 07., 13:18

Több bejelentés is érkezett az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumba, hogy délelőtt 10 órakor földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves megye területén, Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken.

photo_camera Forrás: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium/Facebook

Az obszervatórium megvizsgálta az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, és arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye.

Megfigyelték, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahangállomásukon is megjelent ebben az időpontban a jelenség, így vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetők a bejelentett észlelések.

Kommentelők is többen jelezték, hogy a hanghatásba még az ablakaik is beleremegtek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.