Völner Pál még az influenza elleni oltásért is lehajolt: Schadl György intézett neki, pedig nem is volt rá jogosult

bűnügy
2023 február 07., 18:01
photo_camera Illusztráció: Kiss Bence / 444

A végrehajtói kar elnöke ellen folyó korrupciós ügy nyomozati hanganyagából – amiből az RTL szivárogtat – kiderült, hogy Völner Pál Schadl György segítségét kérte influenza elleni védőoltáshoz jutásban, mert attól tartott, nem jut neki.

Az államtitkár 2021-ben a csak 3 év alatti gyerekeknek vagy szervátültetetteknek járó, 4 komponensű oltást akarta, ráadásul tíz adagot – és a hangfelvételek szerint pár napon belül már be is oltották.

A párbeszéd így hangzott:

Völner: Mondtad, hogy van ilyen egészségügyi kapcsolatod.
Schadl: Igen.
Völner: Ilyen 4 komponensű vakcinát, egy tíz adagot lehetne vásárolni ott? Vagy olyan ott nincs? Tudod, ez az influenza.
Schadl: Szerintem nincs, de biztosan tudnak szerezni.
Völner: Jó, jó. Influenzára, mert állítólag nem lehet kapni. Mondtam egy dokinak, hogy megkérdezem, mondta hogy akkor.
Schadl: Megkérdezem és visszacsörgök még délután.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.