Közel 1,5 millió forintot lopott egy idős házaspártól három nő

bűnügy
2023 február 08., 11:17

Három 50 év körüli nő összesen 1,4 millió forintot lopott egy idős házaspártól, írja a police.hu. A 91 éves férfi január végén tett bejelentést, miután feleségével észrevették, hogy belvárosi lakásukból néhány héten belül nagyobb összegű pénz tűnt el.

A nehezen mozgó házaspárhoz különböző időpontokban három asszony járt fel, hogy ápolják, gondozzák őket, illetve hogy takarítsanak. A pénzhez bármelyikük hozzáférhetett, a rendőrök ezért február 1-jén igazoltatták őket, amikor a lakásból távoztak. Két nőnél találtak is az idős emberektől ellopott bankjegyeket, összesen 200 ezer forint értékben. A harmadik lakásából körülbelül 1,2 millió forint került elő, ami feltehetően a házaspártól származik.

A belvárosi nyomozók a házkutatás után a pénzt lefoglalták és visszaadták az idős házaspárnak. Az 50 éves P. Piroskát, az 57 éves P. Krisztinát és az 58 éves T. Juditot nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Ketten részben beismerték a bűncselekmény elkövetését, a harmadik nő tagad. A nők szabadlábon védekezhetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.