Oroszország kitiltott 77 amerikai politikust válaszul a nyugati szankciókra

háború
2023 február 08., 20:35
comments 9

Szerdán Oroszország több tucat amerikai politikust szankcionált, megtorlásként azért, amiért Washington Kijevet támogatja, és válaszul a nyugati országok Moszkva elleni szankciócsomagjára.

Orosz katonák futnak a Vörös téren 2022. szeptember 29-én.
photo_camera Orosz katonák futnak a Vörös téren Fotó: Alekszandr Nemenov/AFP

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy véglegesen megtiltja 77 amerikai állampolgár beutazását Oroszországba, Washington „ellenséges cselekedeteit” támadva. A listán 33 amerikai állam kormányzója és számos más középszintű állami és szövetségi tisztségviselő szerepel. (A magasabb rangúakat már korábban kitiltották.)

Az Egyesült Államok és szövetségesei, köztük Nagy-Britannia és az Európai Unió azóta, hogy Moszkva tavaly februárban megszállta Ukrajnát, az orosz politikai és üzleti elit több száz tagját vette fel saját szankciós listájára. Az intézkedésekkel befagyasztotta a megnevezett személyek minden olyan vagyonát, amely az illetékességi területükön található, és megtiltotta az érintetteknek az országukba való belépést. Szerdán például az Egyesült Királyság bővítette a szankcionáltak listáját. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.