Társadalmi felelősségvállalásból támogatja milliárdokkal a Fradit a veszteséges MVM

foci
2023 február 08., 11:27

A kormány nagy erőkkel bombázza a magyar tudatot az üzenettel, hogy az Oroszország elleni szankciók miatt szenved az ország a magas energiaáraktól. Az állami tulajdonú MVM viszont mégsem szenvedte meg annyira a válságot, hogy 2022 végén ne írjon alá támogatási szerződést a Ferencvárosi Torna Clubbal, amelynek értelmében az eddigi évi egymilliárd forint támogatáson felül még 6,6 millió eurót, mai árfolyamon több mint 2,5 milliárd forintot fizet ki a clubnak.

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő szerette volna megtudni az újdonsült energiai minisztertől, Lantos Csabától, hogy miért találta az MVM odaígérni ezt a pénzt, főleg annak fényében, hogy az MVM a 2020-as és 2021-es évben is veszteséges volt, és 2022 első félévét is 81,1 milliárd mínuszban zárta. Kérdésére Steiner Attila államtitkár válaszolt.

photo_camera Steiner Attila Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Eszerint az MVM minden körülmények között fontosnak tartja azokat az együttműködéseket, amelyek részeként vissza tud adni a társadalomnak és gazdasági szerepének megfelelően költ a társadalmi felelősségvállalásra.

És hogy a Fradi milliárdos támogatása miért társadalmi felelősségvállalás, miközben a társadalom egy része a magas rezsitől szenved? Mert a pénzből utánpótlás-nevelésre is költ. Steiner levele szerint az MVM és az FTC Labdarúgó Zrt. együttműködése minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet erre, "így számtalan gyermek egészséges fejlődéséhez, sportolásához járul hozzá."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.