Több tonna kokaint találtak a tengerben Új-Zéland partjainál

külföld
2023 február 08., 06:07

Az új-zélandi hatóságok 3,2 tonna kokaint találtak az óceánban, írja a The Guardian. A körülbelül 315 millió dollár értékű szállítmány Ausztráliába tartott, ahol egy évig ellátta volna a piacot. Ez a hatóságok által lefoglalt legnagyobb mennyiségű illegális kábítószer, mondta Andrew Coster rendőrfőnök.

link Forrás

Az új-zélandi rendőrség, a hadsereg és vámhatóság közös akciója vezetett a kokain lefoglalásához, a Csendes-óceánon 81 bála kábítószer úszott, hat napnyi hajózásra Új-Zélandtól északkeletre, mondta Greg Williams, a rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportjának igazgatója.

A kábítószer mennyisége elegendő lenne ahhoz, hogy Új-Zélandot 30 évig ellássa, ezért Williams szerint kizárt, hogy az országba szánták. „Új-Zéland nem kokainpiac” – mondta. „Ausztráliához képest parányiak vagyunk.”

A szakértő szerint a kábítószer-kereskedők stratégiája - hogy a csomagolt kábítószert a tengerbe dobják, ahonnan aztán egy másik csempészhajó felszedi - széles körben elterjedt. „A közelmúltban például kokaint mosott partra a víz a közeli szigetországban, Tongában” – mondta Williams.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.