Vizoviczki-ügy: A diszkópápánál is súlyosabb büntetést kaptak az általa megvesztegetett rendőrök

bűnügy
2023 február 09., 13:26

Súlyosabb büntetésre ítélték az általa megvesztegetett rendőröket, mint magát Vizoviczki Lászlót, a „diszkópápa" néven elhíresült egykori klubtulajdonost, akit két évvel ezelőtt hivatali vesztegetés, minősített adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt hét és fél év fegyházra ítéltek.

A Telex tudósítója szerint bűnszervezetben elkövetett vesztegetés, titkos adatok kiszivárogtatása és lőszerrel való visszaélés miatt csütörtökön hattól tizenegy évig terjedő fegyházbüntetést kapott az a tizenhárom vádlott - köztük magas rangú rendőri vezetők - akiket Vizoviczki lefizetett, hogy megtudja, mikor és melyik érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyre tervez razziát a hatóság, és az lehetőleg az ő klubjai helyett inkább a riválisnak számító éttermeket, diszkókat és bárokat érintse. Az ítéletek még nem jogerősek.

Az üzletember 2010 és 2012 között több tucat rendőrnek fizetett szolgálati adatokért, ő maga legkorábban 2030-ban szabadulhat. A 444 róla szóló három részes cikksorozatát itt találják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.