Bűnösnek találták a túrótortás mérgezőt

bűnügy
2023 február 10., 15:37
comments 3

Gyilkossági kísérlet vádjában találta bűnösnek egy New York-i városi bíróság esküdtszéke a városban élő orosz nőt, Viktoria Nasyrovát. Nasyrova még 2016-ban egy mérgezett túrótortával próbálta megölni kozmetikusát, az ukrán állampolgárságú Olga Tsvyket, akire megszólalásig hasonlított. A gyilkossággal az volt a célja, hogy megszerezze áldozata identitását.

Viktoria Nasyrova (balra) és áldozata, Olga Tsvyk
photo_camera Viktoria Nasyrova (balra) és áldozata, Olga Tsvyk Fotó: Facebook

Tsvyk ugyan megette a mérgezett túrótortát, de túlélte a gyilkossági kísérletet. A kórházból szabadulva fedezte fel, hogy minden iratát ellopták.

Melinda Katz, a queensi körzeti ügyész szerint az iratok elrablásán túl maga a méreg vezette nyomra a hatóságokat. A vádirat szerint az akkor 47 éves Nasyrova 2016 augusztusában otthonában kereste fel egy doboz túrótortával az áldozatát, a 35 éves Tsvyket. Előbb maga fogyasztott el két szelet süteményt, majd felajánlotta a mérgezett szeletet Tsvyknek, aki az elfogyasztása után azonnal rosszul lett, hányt, majd le is feküdt. "Mielőtt elvesztette volna az eszméletét, még látta, hogy a terhelt járkálni kezd a szobájában" - írta Katz a közleményében.

Az eszméletlen Tsvykre egy barátja bukkant rá másnap. Az eszméletlen nőt Nasyrova csipke fehérneműbe öltöztette, és pirulákat szórt köré a padlóra, hogy öngyilkosságnak állítsa be a történteket.

Nasyrovát, akire most akár 25 év börtönbüntetést is kiszabhatnak, 2015-ben egy 2014-es oroszországi gyilkosság miatt kezdte körözni az Interpol. A gyanú szerint hazájában szomszédját, Ala Alekszejenkót gyilkolta meg, hogy elrabolja minden megtakarítását. Az amerikai sajtó értesülései szerint az egykor dominaként dolgozó Nasyrova több kliensét is elkábította és kirabolta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.