Dokumentumfilm-premier a 444-en

FILM
2023 február 10., 11:20
comments 1

14 éve történt a magyar történelemben példa nélküli támadássorozat, amikor szélsőségesek egy csoportja hat embert, köztük egy kisgyereket gyilkolt meg csak azért, mert cigány származásúak voltak. Fuchs Máté dokumentumfilmje, a Feldolgozatlanul a Magyarországon 2008–2009-ben elkövetett, romák elleni rasszista gyilkosságsorozat emlékezetével és társadalomba való beágyazottságával foglalkozik.

link Forrás

A dokumentumfilmet február 19-én mutatjuk be a 444-en. Közösség vagy Belső kör tagsággal a film már február 17-étől megtekinthető lesz. A csomagokról itt olvashatsz.

A film magyarországi társforgalmazója, a Kontra egy vetítést és beszélgetést is szervez a Cirko-moziba. Az eseményre itt lehet regisztrálni. A Kontra egy alternatív forgalmazó csapat, aminek célja a magyar közönség számára eddig nehezen elérhető, társadalmi fókusszal rendelkező magyar és nemzetközi játék- és dokumentumfilmek bemutatása pop-up vetítéseken, különleges helyszíneken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.