Eltemették Mécs Imrét

belföld
2023 február 10., 16:23
Mécs Imre 2014-ben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a német megszállás áldozatainak Szabadság téri, történelemhamisító emlékműve ellen polgári engedetlenséggel tiltakozók bírósági tárgyalásán.
photo_camera Mécs Imre 2014-ben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a német megszállás áldozatainak Szabadság téri, történelemhamisító emlékműve ellen polgári engedetlenséggel tiltakozók bírósági tárgyalásán. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Pénteken végső nyugalomba helyezték Mécs Imre egykori parlamenti képviselőt az óbudai temetőben. Az SZDSZ egykori politikusát az 1956-os forradalomban játszott szerepe miatt a Kádár-rezsim halálra ítélte. Börtönéből az 1963-as amnesztiával szabadult, a rendszerváltó ellenzékkel 1975-ben került kapcsolatba. Az SZDSZ egyik alapítójaként 2006-ig politizált a párt színeiben, utána az MSZP-hez csatlakozott. 2010 után civil mozgalmakban folytatta a parlamenten kívüli politizálást.

Temetésén a Telex tudósítása szerint Fischer Ádám Karmester és Závada Pál író is beszédet mondott, Fodor István pedig Mécs László Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld! című költeményével búcsúztatta.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.