Külön miniszteri biztosa lett a vallási turizmusnak

turizmus
2023 február 10., 19:03
comments 18

Semjén Zsolt péntek este a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv
megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős
miniszteri biztossá nevezte ki Nacsa Lőrincet, a KDNP képviselőjét.

És itt a második legnagyobb kormánypárt talán tényleg nem a levegőbe beszél, hiszen Hadházy Ákos már novemberben posztolt egy képet Nacsáról, amint az intézkedési tervet a hóna alá csapva várja a villamost. A terv megvalósítására 2030-ig 6 milliárd forintot szán a kormány.

Nacsa Lőrinc és a mesterterv
photo_camera Nacsa Lőrinc és a mesterterv Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Semjén Zsolt utasítása szerint a vallásturizmusért felelős miniszteri biztos gondoskodik a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv elfogadásáról és a megvalósításához szükséges egyéb intézkedésekről. Valamint részt vesz a kiemelt vallásturisztikai projektek, az egyházakkal történő egyeztetések, valamint az egyházi vonatkozású kormányzati egyeztetések lebonyolításában, továbbá a kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában. Ezen kívül közreműködik a vallásturisztikai vonatkozású szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében.

A miniszteri biztos tevékenységét a miniszterelnök általános helyettese, azaz Semjén Zsolt irányítja. Tevékenysége ellátásában kétfős titkárság segíti. A munkájáért helyettes államtitkári fizetést kap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.