Toborzásba kezd a Honvédség

belföld
2023 február 10., 16:01
comments 16

Országos toborzókampányt indít hétfőtől a Magyar Honvédség. A Honvédelmi Minisztérium szerint "a háború, a migráció és az Európát érő biztonsági kihívások rámutattak, hogy a veszélyek korát éljük, a béke és a biztonság felértékelődött". Megjegyezném, hogy a Honvédség évek óta tartós ún. békehiánya, vagyis az, hogy a harcállomány létszáma évek óta nyolcezer alatt van, részben annak is betudható, hogy nagyon sokan szereltek le a Honvédségtől azután, hogy 2015 óta határrendészi feladatokat is el kell látniuk a katonáknak.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián tavaly végzett honvéd altisztek ünnepélyes eskütétele a Hősök terén 2022. július 16-án.
photo_camera Altisztavatás 2022. júliusában. Illusztráció: Kovács Anikó/MTI/MTVA

A HM közleményében erről nincs szó, abban inkább azzal büszkélkednek, hogy "az elmúlt években sokat fejlődött a Magyar Honvédség, és jelenleg is zajlik a fiatalítás". Fiatalítás alatt azt értik, hogy a honvédelmi miniszter döntése alapján leszerelhetik a húsz éve szolgáló, 45 évesnél idősebb tiszteket. A sajtóhírek szerint mostanáig 110 főtisztet szereltek le.

A HM a toborzókampányban azt kívánja megmutatni, hogy a "honvédség vonzó életpályát kínál azok számára, akiknek az egyéni fejlődésen túl fontos a közösség, a bajtársiasság, a fiatalos szemlélet, és emellett a high-tech haditechnikai eszközök iránt is érdeklődnek".

A toborzókampány nyitórendezvénye hétfőn a Bálna Budapest rendezvényközpontban lesz, és várnak mindenkit, aki akár tartalékos, akár hivatásos vagy szerződéses katonaként szeretne csatlakozni a honvédséghez. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.