Akármit is lőttek ki Alaszka felett, nem repülőgép volt, és nem utazott rajta ember

külföld
2023 február 11., 09:27
comments 18

Csütörtökön észlelték először a pénteken kilőtt azonosítatlan repülő tárgyat Alaszka légterében, közölte az amerikai védelmi minisztérium.

Mielőtt elpusztították volna, F-35-ös vadászgépekkel győződtek meg róla, hogy nem repülőgépről van szó, és nem utazik rajta ember. Arra jutottak, hogy a tárgy nem képes manőverezére, de nem tudják, pontosan milyen eszközt lőttek ki, és köze lehet-e az egy hete megsemmisített kínai kémballonhoz.

photo_camera Pat Ryder, a Pentagon szóvivője Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

A repülő tárgy maradványai a kanadai-amerikai határmenti befagyott vizekre zuhantak, és a roncsokat részben már be is gyűjtötték, így hamarosan további részletekre derülhet fény.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője pénteken azt mondta, azért lőtték ki az ismeretlen eszközt, mert a polgári légi közlekedést is veszélyeztette. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.