Jó reggelt gémerek, ébresztő, fel!

ÉLET
2023 február 13., 21:00
comments 3
  • Soha nem látott külsőségek között minden korábbinál nagyobb szabású, egész éven át tartó toborzókampányt indít a honvédség.
  • Az Új Magyar Verbunkost a Bálnában megtartott, látványos kiállítással indították be.
  • Azt mondod, hogy “katona”? Eddig azt mondtam rá: “surranó”. Most már azt mondom: “VR-szemüveg!”

Azt sajnos tapasztalatból tudom, régebben milyen volt magyar katonának lenni: mintha válogatott sportoló lett volna az ember, de titokzatos okból egy tetves-mocskos büntetőkolónián tartották volna az edzőtábort a Maszturbáló Világbajnokságra, ahol szadista félanalfabéták az edzők és patkánydarálmányból főzik az ebédet.

Ma viszont már egészen más a helyzet. Magyar katonának lenni olyan, mint olyan számítógépes játékokkal játszani álló nap, amikhez irtó menő 3D-s kiegészítők tartoznak. Utóbbit onnan tudom, hogy előbb végighallgattam Szalay-Bobrovniczky Kristóf hadügyminisztert és a nyelvtörőbajnokságon szintén nagymenőnek számító kollégáját, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét, majd végignéztem a Honvédség most induló, sohasem volt méretű toborzó kampányának nyitó eseményét.

A miniszter és a vezérkari főnök megnyitóján a kulcsszó - Böszörményi-Nagy Gergely tartalékos szakaszvezető szép szavával: a buzzword - a “high tech” volt.

Szalay-Bobrovniczky - nekünk, öregkatonáknak, mint megtudtam, csak Bobó - kíméletlenül kimondta, hogy a miénk egy “high tech haderő”, csúcstechnológiás kézifegyvereket és kiberhadviselést igért, majd kegyetlenül a megjelentek arcába vágta:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.