Nézzék csak, milyen szépen megdrágult a pizza is!

gazdaság
2023 február 13., 07:23
comments 18

Nemcsak rengeteg alapélelmiszer, a pizza is Magyarországon drágult leginkább az egész Európai Unióban. Az Eurostat tweetjében látható, hogy decemberben 46 százalékos volt a magyar pizzainfláció - a quiche-t is ide számítják -, megelőzve Litvániát (39 százalék) és Bulgáriát (37 százalék). A lista alján Luxemburgot találjuk 7 százalékkal.

link Forrás

Más környékbeli országokban, például a lengyeleknél, a cseheknél és a románoknál sincs ilyen szintű drágulás.

link Forrás

Ha minden élelmiszert figyelembe veszünk, decemberben majdnem 50 százalékos volt a magyar infláció az Eurostat adatai alapján.

link Forrás

Címlapkép: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.