A Versace tervezte a belterét, 4 millió forintért lehetett teletankolni, újonnan 3 milliárdba került az Óbudai-sziget csúcsánál kiégett luxusjacht

baleset
2023 február 14., 16:17

Milyen hajó is égett le hétfőn a Duna budapesti szakaszán, az Árpád hídnál?

A Mangusta 80-as jachtot 2004-ben építették Olaszországban, 3 milliárd forintnak megfelelő összegért, tele egyedi luxuselemekkel, a kanadai Le St-James szállodalánc megrendelésére, amely charterhajóként használta. Utána floridai tulajdonoshoz került, majd egy holland–amerikai konzorcium vásárolta meg és szállíttatta Budapestre a fél világon át a 68 tonnás luxushajót, hogy itt újítsák fel.

A felújítás helyszíne az Óbudai-sziget déli csücskét elfoglaló Wiking kikötő műhelye volt. Ez elé kikötve égett ki a hajó.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.