Fél éven át tartó kiterjedt nyomozás után húszmillió forint értékű kábítószert fogott a magyar rendőrség

bűnügy
2023 február 14., 12:41

"Zalaegerszegtől Visegrádon és Győrön át néhány nap alatt összesen 26 emberre csaptak le a zalaegerszegi rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt" - adta hírül a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden. Tájékoztatásából kiderült, hogy az akció során mintegy húszmillió forint értékben foglaltak le kábítószert.

link Forrás

Ahogy persze az is, hogy a néhány napos akciót nyolc hónapon át tartó kiterjedt nyomozás előzte meg, vagyis négy megyében dolgoztak hónapokon át a rendőrök a nagy fogás érdekében.

Némi fentanilt is találtak a rendőrök a pénteki és a hétfői akció során.
photo_camera Némi fentanilt is találtak a rendőrök a pénteki és a hétfői akció során. Fotó: Zala megyei rendőrség - közkincs

A tájékoztatás szerint február 10-án Zalaegerszegen és környékén, illetve Visegrádon csaptak le 14 emberre, majd február 13-án további tíz embert fogtak el Zala megyében, egyet-egyet pedig Győrben és Budapesten.

A 26 előállított közül nyolc ellen gyanúsítottként folyik eljárás, négyen kerültek letartóztatásba, rajtuk kívül egy gyanúsított őrizetbe vételét kezdeményezték. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.