Fiala János élőben porszívózta fel az apja hamvait

GYÁSZ
2023 február 14., 14:44
comments 29

Mióta a műsorvezető a Youtube-ra költöztette a podcastját, a kameráknak hála az álmos monológok erős vizuális lábat kaptak. Egy olyan performatív podcast jött létre, amihez képest az Eric Andre Show korai adásai is unalmasan kiszámíthatónak tűnnek.

Ha kedd reggel csak annyi történik, hogy Fiala János porszívózúgással ébreszti a hallgatókat, a sok csámcsogós, zacskócsörgős magyar podcast között még feltűnést sem keltett volna, de a veterán műsorvezető élő adásban csavart ezen egy akkorát, amihez hasonlót eddig csak a South Parkban vagy a White Lotusban láttunk:

„Ebben a morzsaporszívóban alapvetően az az érdekes most, hogy ebben az itteni szöszök és apám urnájának tartalma keveredik.”

link Forrás

És Fiala nem csak a levegőbe beszélt, hamarosan az urna is előkerült, amiből pár napja szórta ki az apja hamvait, de az élő műsor közben derült ki, hogy bizony nem mindet. Miközben épp kiszabadította a fehér nejlonszatyorból, a hamvak szétszóródtak az asztalon, amit megint fel kellett porszívóznia.

link Forrás

Pedig vasárnap sem volt problémamentes a hamvak szétszórása, mert Fiala nem tudta, hogyan kell felnyitni az urnát. Mivel lecsavarni nem tudta, végül egy fúrógéppel lyukasztotta ki a tetejét, amit az adásban újra bemutatott, további szétszóródást okozva ezzel.

Másrészt amikor elkezdte szórni az Uzsoki Kórház régi szárnyánál, sajnos a hamvak egy része az autó bal oldalára tapadt, ami újabb dilemmák elé állította. Később Fiala is felteszi magának a kérdést, hogy miért fúrja ki nagy nyilvánosság előtt az apja urnáját. Arra jut, hogy „valami exhibicionizmus biztos van benne”.

A másfél órás műsor nagy részében az urna ott állt az asztalon, de ahogy Fiala pakolászni kezdett, újabb adag szóródott ki a tartalmából, mert hamarosan megint előkerült a morzsaporszívó.

„Nem tudom eldönteni, hogy ez apám-e vagy más kosz”

– mondta Fiala, amiben az egyik betelefonáló szerint már egy regény van.

link Forrás

Egy másik betelefonáló pedig megosztotta, hogy neki 2012-ben sikerült kinyitnia az apja urnáját a Lomnici-csúcsnál, egy vécében. A műsorvezető érdeklődéssel hallgatta a férfi szétszórási élményeit, majd kikérte a véleményét, hogy szerinte lemossa-e az autó oldalára tapadt hamvakat: „Ön lemosná, vagy hagyná, hogy az idő vigye el?” Majd kiderült, hogy a hamvakból a kocsi belsejébe is jutott, de ezt inkább meghagyja.

link Forrás

»Apámat felporszívózom.« Csak ebbe a mondatba gondoljon bele. Ha apámat felporszívózom, utána már semminek nincs jelentősége. Azután már rá is lehetne állni” – állapította meg Fiala pár perccel azután, hogy felporszívózta az apját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.