Ukrán és orosz futballisták verekedtek össze egy törökországi szállodában

külföld
2023 február 14., 14:14
comments 9

Összeverekedtek a törökországi Royal Seginus szállodában az orosz FK Sinnyik Jaroszlavl és az ukrán FC Minaj labdarúgói. A csapatok edzőtáborozni érkeztek Antalyába.

Orosz csatornák azt állítják, hogy az ukrán sportolók, miután megtudták, hogy az edzőtábornak ugyanabban a szállodájában fognak megszállni, ahol az orosz játékosok, agresszívan kezdtek viselkedni, és szándékosan verekedést provokáltak.

A Baza Telegram-csatorna szerint az ukrán csapat tagjai és kísérőik azt követelték az oroszok edzőjétől, hogy énekelje el az ukrán himnuszt. Ezután az orosz férfi azt javasolta, hogy menjenek ki az utcára, és ott rendezzék egymás között a nézeteltérést, de a hotel személyzete közbeavatkozott.

A Baza később azt írta, a konfliktusra azután került sor, hogy az ukránok megkérdezték az oroszokat, miért nem tiltakoznak a rezsim ellen. Nem sokkal később több ukrán focista egy liftbe került az egyik orosz játékossal, akit bántalmazni kezdtek. Amikor a lift megérkezett arra az emeletre, ahol a jaroszlavli sportolók voltak, tömegverekedés tört ki.

A Zerkalo Negyeli című ukrán újság mást ír, szerintük a konfliktus azután kezdődött, hogy az ukrán sportolók beszóltak a részeg orosz labdarúgónak, aki durván viselkedett a szálloda személyzetével.

A Mash Telegram-csatorna jelentése szerint négy orosz sportoló sérült meg a verekedésben. A TASZSZ szerint a játékosok úgy döntöttek, hogy nem tesznek rendőrségi feljelentést. A két csapatot az eset után különböző szállodákban szállásolták el. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.