Csodával határos módon még mindig találnak túlélőket a törökországi földrengés után

külföld
február 15., 05:22
comments 2

Nyolc nappal a 38 ezer halálos áldozatot követelő törökországi és szíriai földrengés után újabb hét túlélőre bukkantak. Mindannyiukat Törökországban sikerült kimenteni a romok alól.

A túlélők között van egy 18 éves fiatalember, valamint egy 17 és 21 éves testvérpár is.

A fagypont alatti hőmérséklet, a túlélési esély csökkenése miatt több mentőcsapat befejezte a műveleteit. A hangsúly egyre inkább azon van, miként tudják élelemhez és fedélhez juttatni az embereket.

A WHO szerint 26 millió embernek van szüksége valamilyen segítségre a földrengés sújtotta vidéken. A szervezet a 75 éves történetének legnagyobb segélyakcióját hajtja végre, 400 ezer ember ellátására alkalmas sürgősségi orvosi felszerelést küld a térségbe.

Törökország déli részén egy sor városból elmenekültek az emberek. A földrengés előtt 377 ezer lakosú Antakya is egy ilyen szellemvárossá változott. Az üres utcákon katonák járőröznek, a romok között macskák és galambok kutatnak élelem után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.