A magyar külügy egy év alatt nagyjából tízszer annyiszor osztotta ki szövetségeseit, mint Oroszországot

POLITIKA
2023 február 16., 17:18
comments 10

Nem sokkal azután, hogy a külügyminisztérium szerint „sikerrel járt Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai jégtörő akciója, (...) ugyanis jelentős párbeszédhullám indult el Oroszország és a Nyugat között, ami az ukrán helyzet békés megoldásának egyetlen útja,” Oroszország február 24.-én, közel egy éve megtámadta Ukrajnát.

Szijjártó a háború kitörésének napján Bahreini Királyságban azt nyilatkozta, hogy a háború nem megoldás, bár azon túl, hogy bekérette a budapesti orosz nagykövetet, egy szót sem ejtett Oroszországról. Azóta sok víz lefolyt a Bem József téri külügyminisztérium épületének csatornáján.

A Külügyminisztérium honlapján közölt hírek alapján összeszedtük, hogy a háború kitörése óta hányszor ítélte el, szólt be, intette helyre a magyar külügy az Ukrajnát megtámadó Oroszországot, valamint hogy hányszor állt bele szövetségeseibe.

photo_camera Külügyérek. Fotó: Németh Dániel

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.