Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a kiskorú lányát éveken keresztül szexuálisan bántalmazó férfira

szexuális zaklatás
2023 február 16., 09:25

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a Békés megyei férfival szemben, akit a bíróság a kiskorú lánya ellen elkövetett szexuális erőszak miatt 8 év fegyházra ítélt.

A Gyulai Törvényszék 2022 szeptemberében a férfit nyolc év szabadságvesztésre ítélte, miután 2016-tól négy éven keresztül egyre durvábban bántalmazta szexuálisan a lányát.

Az ügyészség közleménye szerint az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, ugyanis az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának lényeges súlyosítása, míg a férfi védője felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség súlyosításra irányuló fellebbezését fenntartotta, a védelmi fellebbezést nem tartotta alaposnak, hozzátéve, hogy „a súlyos megítélésű, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető férfival szemben a büntetési célok kizárólag hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásával érhetők el”.

A letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.