Vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy nem eszik a szlovák bíró, így megtartotta a teljes fizetését

külföld
2023 február 16., 20:13

Tavaly a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hívta fel a Bírói Tanács figyelmét egy bizonyos Milan Chalupkára, aki egy pozsonyi bíró. A hatóságnak feltűnt, hogy hiányos a vagyonnyilatkozata. Ezután hirtelen megjelent kétszer 337 ezer euró a két gyerekének a számláján. Ez annyi pénz, amennyit összesen keresett éveken keresztül bíróként. A Bírói Tanács ezután fegyelmi eljárást indított Chalupka ellen.

Amikor a bizottság tagjai arról kérdezték, miből vásárolt ételt, Chalupka azt válaszolta, hogy abban az időben szinte nem is evett. Emellett a család állítólag kirándulásokra sem járt, viszont kiderült, hogy volt, hogy évente két-háromszor is elutaztak Horvátországba – írja a Paraméter. A testület ezután úgy döntött, nem hiszik el a sztorit, és felmentik a funkciói alól.

(A borítókép illusztráció: JOE KLAMAR/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.