Háziállatként tartott leopárd randalírozott a pakisztáni fővárosban

ÁLLAT
2023 február 17., 13:25

Megszökött, majd órákig kóborolt az utcán egy leopárd Iszlámábádban, Pakisztán fővárosában. Az állatot végül a hatóságok altatólövedékkel lőtték le. A csütörtökön a közösségi médiában közzétett videókon látható, ahogy a leopárd a hatórás kiruccanása során autók között csúszik, elüt egy embert, majd átugrik egy kerítésen. Az állat négy embert sebesített meg.

link Forrás

„Az első vizsgálataink szerint háziállatról van szó, és nem vadállatról, de nagyon megijedt, és folyamatosan üvölt”- mondta az AFP-nek Tariq Bangash, az iszlámábádi vadvédelmi hivatal igazgatója.

A nagymacskákat a gazdagság és a hatalom szimbólumának tekintik az országban.

link Forrás

Az állatot a város egykori állatkertjébe vitték, amit 2020-ban bezártak az állatokkal való bánásmód miatt. A két és három év közötti leopárd most egy barnamedve, egy tigris és több majom társaságában van, őket is a vadvédelmi hatóságok fogták el az elmúlt hónapokban.

„Információink szerint Iszlámábádban és Rawalpindi előkelő területein több ember tart háziállatként vadon élő állatokat, köztük leopárdokat” – mondta Bangash. A rendőrség most megpróbálja felkutatni a leopárd tulajdonosát. Iszlámábádot a Margalla-hegység határolja, ahol védett övezetet hoztak létre a környéken élő vadleopárdok védelmére. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.