Feldolgozatlanul: Dokumentumfilm a romák elleni gyilkosságsorozat emlékezetéről

FILM
2023 február 17., 17:36

Ha szeretnéd már ma megnézni a Feldolgozatlanult, ahhoz Közösség vagy Belső kör tagságra lesz szükséged. Ha már van ilyen tagságod, belépés után nézheted is a filmet. Ha még nincs, itt tudsz előfizetni, vagy feljebb váltani Cikkek csomagról.

14 éve történt a magyar történelemben példa nélküli támadássorozat, amikor szélsőségesek egy csoportja hat embert, köztük egy kisgyereket gyilkolt meg csak azért, mert cigány származásúak voltak. Fuchs Máté dokumentumfilmje, a Feldolgozatlanul a Magyarországon 2008–2009-ben elkövetett, romák elleni rasszista gyilkosságsorozat emlékezetével és társadalomba való beágyazottságával foglalkozik.

Csatlakozz a Körhöz, hogy hozzáférj minden műsorunkhoz!

Ennek a műsornak az eléréséhez Közösség vagy Belső kör csomagra lesz szükséged. Légy része közösségünknek!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.