Saját anyját akarta megölni egy ápolónő a gyöngyösi kórházban

bűnügy
2023 február 17., 10:25

Előre kitervelt emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Vármegyei Főügyészség az ellen a 41 éves nő ellen, aki saját anyját próbálta meg túladagolni egy gyöngyösi kórházban. A pszichiátriai betegségben szenvedő anya túlélte a támadást, lánya pedig jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A vád szerint a nő közel 20 éve dolgozott szakképzett nővérként a gyöngyösi kórház egyik osztályán. Az intézménybe 2021 augusztusában a saját anyja is bekerült. Az asszonyt pár héttel később az ápolónő külön kérésére - egy utólag már nem tisztázható egészségügyi problémára hivatkozva - áthelyezték az intézménynek arra a részére, ahol a lánya dolgozott.

Az áthelyezés után, 2021 szeptemberében az ügyeletesként dolgozó ápoló magához vett egy adag kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint, arra hivatkozva, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. A morfint pedig, különböző gyógyszerszármazékok keverékével együtt infúzióval beadta az anyjának. Az asszony a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét pedig kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

A vádhatóság 8 év szabadságvesztést, végleges hatályú foglalkozástól eltiltást és 8 év közügyektől való eltiltás kiszabását indítványozta a nővérre. (ugyeszseg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.