Biztonsági őrök késeltek halálra egy férfit egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen

bűnügy
2023 február 20., 09:09

Halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat három biztonsági őr ellen, akik megvertek és megkéseltek négy férfit egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen, közölte az ügyészség.

A férfiak egyik este vitába keveredtek a szórakozóhelyen születésnapot ünneplő négy sértett férfival. Kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy férfit az ünneplő társaságból. Mindannyian kimentek az épület elé és elkezdtek verekedni, ami során a vádlottak megkéselték mind a négy férfit. A verekedés után azonnal elhajtottak a helyszínről.

Az egyik férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A többiek életveszélyes, közvetetten életveszélyes és 8 napon túl gyógyuló szúrt sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.