Cápatámadás Új-Kaledóniában, a fürdőzők szeme láttára halt meg egy ausztrál turista

külföld
2023 február 20., 07:21

Vasárnap cápatámadás áldozata lett egy ausztrál turista a csendes-óceáni Új-Kaledóniánál. Az 59 éves férfi nagyjából 150 méterre úszott a parttól, amikor súlyos láb- és karsérüléseket szenvedett a fürdőzők szeme láttára. Ketten kimentették az illetőt, de a mentők már hiába próbálták újraéleszteni.

A hatóságok lezárták a strandok többségét, és elrendelték a közelben levő cápák befogását.

photo_camera Cápatámadásra figyelmeztető zászló Új-Kaledóniában 2021-ben Fotó: THEO ROUBY/AFP

Három héten belül ez a harmadik cápatámadás a környéken, a két másik áldozat megúszta sérülésekkel.

Új-Kaledónia 1200 kilométerre található Ausztráliától, de közigazgatásilag Franciaország tengerentúli területének számít. 270 ezren lakják, és itt jegyezték fel a 13. legtöbb cápatámadást, amióta 1958-ban gyűjteni kezdték a statisztikákat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.