El fogsz szédülni, ha elolvasod ezt a sajtómeghívót, és megpróbálod kitalálni, hányban írták!

publicisztika
2023 február 20., 16:07
comments 18

Nem volt igaza a régi görögöknek: valójában simán lehetséges kétszer belelépni ugyanabba a lócitromba. Ezt bizonyítja az alábbi, érzésre 1901-ből származó sajtómeghívó, ami lovas eseményre invitál. Na jó, vicceltem, a meghívó sokkal kevésbé régi, valójában 1938-as:

Tisztelt Média Képviselői!

Tisztelettel meghívjuk Önt a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balassagyarmaton tervezett első lovas szolgálatának ünnepélyes megkezdésére.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közel két éve célként fogalmazta meg, hogy a vármegye természeti adottságaihoz alkalmazkodva állandó lovas járőrök szolgálattal erősítse és támogassa a közterületi jelenlétet és a bűnügyi megelőző, felderítő munkát.

A szolgálatkezdés időpontja: XXXX február 22. (szerda) 11:00 óra

Helyszíne: Balassagyarmati Rendőrkapitányság épülete előtt járdaszakasz, Balassagyarmat, Bajcsy-Zsilinszky u. 6, 2660

Az első lovas szolgálat megkezdésére meghívott vendégek:

  • Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, Készenléti Rendőrség parancsnoka,
  • Dr. Szabó Sándor főispán, Nógrád Vármegyei Kormányhivatal,
  • Skuczi Nándor Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke,
  • Csach Gábor Balassagyarmat Város polgármestere,
  • Belovai Róbert r. alezredes, Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője,
  • Kovács Ferenc egyéni vállalkozó, bértartó
  • Dr. Radácsné Reszegi Rita Országos Polgárőr Szövetség Polgárőr Lovas Tagozat elnöke.

Beszédet mond:

  • Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, Készenléti Rendőrség parancsnoka,
  • Dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Nógrád Vármegyei rendőr-főkapitányság vezetője

Az ünnepélyes szolgálatkezdést követőn lehetőséget biztosítunk a meghívottakkal, valamint az újdonsült lovas járőrökkel kép és hanganyag készítésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.