Méteres alligátort fogtak el egy brooklyni tóban

ÁLLAT
2023 február 20., 18:08

Kb. 1,2 méter hosszú aligátort fogtak el egy New York-i park tavában.

Az állatot – amit állítólag Godzillának becéznek – vasárnap reggel vették észre a brooklyni Prospect parkban dolgozók.

Kapcsolatba léptek a park hatóságaival, akik ezután elfogták az aligátort és a bronxi állatkertbe vitték.

Az aligátorok az USA délkeleti részének meleg éghajlatú államaiban honosak (például Floridában és Louisianában), de vasárnap New Yorkban a hőmérséklet 9 °C-ra nőtt.

Aligátor a floridai Delray Beachen 2021. március 28.
photo_camera Aligátor a floridai Delray Beachen 2021. március 28. Illusztráció: Bruce Bennett/Getty Images/AFP

A város zöld területeinek irányításáért felelős NYC Parks szerint az állat „nagyon letargikus” és „lehet, hogy fázási sokkban” volt, amikor megtalálták.

Nem tudni, hogyan került az állat a tóba, de az hatóság figyelmeztette a lakosokat, hogy ne engedjenek állatokat a város parkjaiba, mert ez törvényellenes.

Az NYC Parks szerint az aligátor senkit nem bántott. A város parkőrei évente kb. 500 állattal kapcsolatos bejelentésre válaszolnak a városban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.