Szijjártó Péter Győr díszpolgára lehet

vidék
2023 február 20., 17:48

Az ugytudjuk.hu szerint vélhetően egy új díszpolgára lesz idén Győrnek: Szijjártó Péter (aki pár órája Dunakeszin lángosozni vitte a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatóját).

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

A laphoz korábban a jelöltek listájáról azt írta, azon Borkai Zsolt bukott győri polgármester is szerepel, aki a jelölésről azt mondta: „Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet.” Őt Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő jelölte, aki képviselői kerete felhasználása miatt vitában áll a Dézsi Csaba András fideszes polgármesterrel.

Az ugytudjuk.hu szerint Dézsi jelölte Szijjártót, kedden dönthet a közgyűlés a kinevezésről. Szijjártó alapította a győri Fidelitast, aminek később országos elnöke lett, de a Fidesz megyei elnöke is volt. Győrben volt önkormányzati képviselő és a párt helyi frakcióvezetője is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.