Karácsony szerint rendszeres és állandó sebességmérésre van szükség Budapesten

Budapest
2023 február 21., 20:59
comments 39

„A statisztikák azt mutatják az elmúlt tíz év átlagában, hogy Budapesten minden héten meghalt egy ember közlekedési balesetben,” míg vannak olyan városok, ahol ilyen tragédia csak nagyon ritkán fordul elő, mondta a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Vasárnap hajnalban egy ittas külföldi sofőr vesztette el az uralmát autója fölött a Baross utcai kereszteződésnél. Megcsúszott, és a villamosmegállóba csapódott, letarolva egy ott lévő gyalogost, aki szörnyethalt. Karácsony Gergely szerint muszáj tenni valamit, hogy csökkenjen a súlyos balesetek száma Budapesten. Arányos és hatásos intézkedésekre van szükség.

Karácsony szerint a leggyorsabban eredményt produkáló intézkedés az az lenne, ha a fővárosban rendszeres és állandó műszeres sebességmérés lenne.

Érvényt kell szerezni a sebességkorlátoknak, tette hozzá. Ha ez megtörténik, akkor lehet átgondolni, hogy mik is ezek a sebességhatárok. A külföldi példák azt mutatják, hogy azokban a városrészekben, ahol gyakori az autós-gyalogos találkozás, ott érdemes csökkenteni, arányosan lassítani a közlekedés tempóját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.