Nyomkövetővel a lábán menekült a rendőrök elől egy autós Szombathelyen

bűnügy
2023 február 21., 19:53
comments 6

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 33 éves férfi ellen.

„A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy, rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett áthaladva a tilos jelzésen, kezdte meg ámokfutását” – írja az autós üldözésről készített videót megosztó Baleset-megelőzés.

link Forrás

A rendőrök észlelve a szabálytalanságot, szirénázni kezdtek, de erre a sofőr felgyorsított. A délutáni nagy forgalomban 9 piros lámpán is áthajtva, nagy sebességgel haladt, lehúzódásra, félreállásra vagy vészfékezésre kényszerítve több sofőrt.

A menekülő sofőr közel húsz kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna, és több mint tízszer lépte át a záróvonalat, ezzel veszélyeztetve az útjába kerülőket.

A férfi a helyszínről elmenekült, de sokáig nem élvezhette „szabadságát”, mivel a vasi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták.

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi nem véletlenül menekült előlük: nyomkövető volt a lábán, és több rendőrkapitányság is folytat ellene büntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.