Egy 47 éve eltűnt férfi csontjai voltak abban az autóban, amire Alabamában egy patakba süllyedve bukkantak rá

külföld
2023 február 22., 20:49

Több évtizedes rejtély oldódott meg az Egyesült Államokban. A törvényszéki vizsgálat ugyanis minden kétséget kizáróan megállapította, hogy azok az emberi csontok, amiket 2021 decemberében egy találtak meg egy alabamai patakba süllyedt autóban, az autó tulajdonosának maradványai.

A patakból kihúzott roncs
photo_camera A patakból kihúzott roncs Fotó: Chambers County Sheriff's Department

A 22 éves Kyle Clinkscales 1976 januárjában tűnt el nyomtalanul, amikor egy este, munka után a georgiai LaGrangeből visszaindult az egyetemére, az alabamai Auburnre. 45 évig eltűntként tartották nyilván. Majd a döglött akta 2021-ben került újra elő, amikor valaki észrevett egy roncsot a zavaros patakban Alabama és Georgia határán. Miután kihúzták a vízből, kiderítették, hogy az 1974-es Ford Pinto Clinkscalesé volt. Az autóban volt néhány használati tárgya és körülbelül 50 emberi csont is, köztük egy koponyadarab.

A Georgiai Nyomozóiroda és az FBI mostanra végezte el a maradványok törvényszéki vizsgálatát, de a jelentés nem tett arra vonatkozó megállapítást, hogy mi volt Clinkscales halálának oka, vagy hogy idegenkezűség felmerült-e. A legvalószínűbb, hogy lesodródott az útról és halálos balesetet szenvedett. (AP)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.