Halálra késeltek egy középiskolai tanárnőt egy dél-franciaországi kisvárosban

külföld
2023 február 22., 11:52
comments 2
Gyerekek állnak a Saint-Thomas d’Aquin középiskola bejáratánál Saint-Jean-de-Luz városában, ahol egy tanárt halálra késeltek 2023 február 22-én
photo_camera Gyerekek állnak a Saint-Thomas d’Aquin középiskola bejáratánál Saint-Jean-de-Luz városában, ahol egy tanárt halálra késeltek 2023 február 22-én Fotó: GAIZKA IROZ/AFP

Egy középiskolás diák halálra késelt egy spanyoltanárt a franciaországi Saint-Jean-de-Luz város egyik iskolájában - adta hírül a francia AFP hírügynökség alapján szerda délben a BBC.

Jerome Bourrier ügyész az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy az incidensben a tanár meghalt, a diákot pedig letartóztatták.

Az ötvenes éveiben járó tanárnő halálát hivatalosan szívmegállás okozta.

A Sud Ouest című francia lap szerint a tanárnő épp órát tartott, amikor diák belépett a terembe és megtámadta őt.

link Forrás

A francia oktatási miniszter, Pap Ndiaye részvétét fejezte ki a hozzátartozók, tanártársak és diákok felé, majd a helyszínre utazott.

A helyi média szerint a diák mentális problémákkal küzdhetett. A nyomozás jelenlegi szakaszában nincs arra utaló jel, hogy az incidensnek köze lenne terrorizmushoz. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.