„Klára a mi reményünk”

POLITIKA
2023 február 22., 09:29
comments 22

„Ilyen fiatalok is jönnek ide?” - kérdi tőlem egy őszülő bácsi Pécs külvárosában, az EXPO Center mosdója előtt. Sajnálattal közlöm, hogy én csak tudósítani vagyok itt, de láttam már legalább két gimnazistát, ahogy nagyszüleiket karonfogva sétálnak a Zsolnay nagyterem irányába, ahol a színpad fölött kivetítve Dobrev Klára árnyékminiszterelnök arca látható, mellette az ígéret: „Elhozzuk a reményt!”

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

„Klára a mi reményünk” - magyaráz egy hölgy, a párt egyik lelkes tagja, aki megerősíti a benyomásaimat, miszerint a környékbeli DK-s szervezetek jó egészségnek örvendenek, a létesítmény bejáratánál nagy tömegben áramlanak a környékbeli falvak lakói. Sokan láthatóan örülnek, hogy közösségre találtak, baráthölgyek egymásba karolva éneklik a Tavaszi szelet, Klárás lobogóikat lobogtatva disputálnak a régi ismerősök. Van, akit egyenesen Somogyból, Marcali és Nagyatád környékéről hoztak Pécsre, hogy meghallgassák Dobrev Klára beszédét. Az árnyékminiszterelnök 1200 fős beszédével demonstrálta a párt erejét.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Testvér lészen minden ember

Miután mindenki kényelmesen elhelyezkedett a teremben, rövid felkonf után megérkezett a demokratikus koalíció frakciója, valamint Pécs polgármestere, Péterffy Attila. A rajongók - immáron DK-s sapkákkal, Dobrev Klárás zászlócskákkal, Gyurcsány Ferenc szakácskönyvével a táskájukban, kitűzőkkel ékesítve -, hatalmas tapssal fogadták őket. Majd megszólalt Európa himnusza, az Örömóda, amit mindenki tisztességgel végig is állt.

photo_camera Péterffy Attila
Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.